вівторок, 05 липня 2022 14:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Україна готується до нападу" – Зеленський звернувся до білорусів

"Україна готується до нападу" – Зеленський звернувся до білорусів
Володимир Зеленський закликав білорусів не втягуватися у війну в Україні. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що громадянам Білорусі треба робити все можливе, щоб не бути втягнутими у війну проти України.

За його словами, Україна вже готується до можливого нападу з боку їхньої країни. Про це він повідомив 5 липня під час відкриття 26-го урядового круглого столу The Economist, йдеться у Telegram-каналі глави держави.

"Ми розуміємо, що це не рішення білоруського народу. І ми вважаємо, що білоруському народу треба робити все, щоб не втягнутися в цю війну. Але і відповідальність має бути людей, які бачать, що відбувається", – сказав президент.

Він нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну з території Білорусі випустили багато ракет різного калібру. Саме тому, за його словами, не можна просто мовчати та говорити, що ці постріли роблять не білоруси, а росіяни з їхньої території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав про небезпечний сигнал з Білорусі

Президент підкреслив, що українці вірять, що Білорусь не втягнеться у війну.

"Провокації є, провокації будуть. І скажу чесно, я тут не зовсім погоджуюся з (президенткою Молдови. – Gazeta.ua) Маєю Санду, бо провокації з Придністров'я є. Вони дрібні, але вони є. Росія це робить. Росія робить спеціально, щоби і там була колотнеча, щоб і там був наступний вибух цієї війни. І в Білорусі", – наголосив Зеленський.

Він додав, що Білорусь перебуває під загрозою цього втягнення у війну на боці країни-агресорки. Однак зі свого боку президент зазначив, що Україна до цього готується.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 3 липня заявив, що він підтримує повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Лукашенко сказав, що РФ нібито воює не з Україною, а з колективним Заходом. Він назвав Білорусь єдиною країною, яка є союзником загарбників. Наголосив, що в Росії та Білорусі створили спільне угруповання збройних сил, фактично спільну армію.

Водночас голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов сказав, що у Білорусі перебувають незначні військові сили Росії. Сьогодні немає підстав вважати, що їх збільшуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «"Україна готується до нападу" – Зеленський звернувся до білорусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі