понеділок, 04 липня 2022 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов розказав, чи нападе Путін з Білорусі

Буданов розказав, чи нападе Путін з Білорусі
Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Путін не накопичує війська в Білорусі. Фото: krymr.org

У Білорусі перебувають незначні військові сили Росії.

Сьогодні немає підстав вважати, що Росія збільшуватиме війська в Білорусі. Про це заявив голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю "РБК-Україна"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін планує "абсолютне знищення України" – Буданов

"Абсолютно мізерна кількість (російських військ у Білорусі. – Gazeta.ua)", – повідомив він.

Буданов підкреслив, що від білоруських військ загрози для України немає.

Армія країни проводить планові навчання, про які розвідка знала за два з половиною місяці до їх початку. Якщо ж загроза з'явиться, розвідка про це знатиме.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів про роль його країни у війні Росії проти України. За його словами, він підтримує повномасштабне вторгнення, яке в країни-агресорці називають "спецоперацією". Він заявив, що вже давно "визначив" роль Білорусі у повномасштабному нападі – підтримувати "братську Росію". Лукашенко сказав, що РФ нібито воює не з Україною, а з колективних Заходом. Він назвав Білорусь єдиною країною, яка є союзником загарбників. Наголосив, що в Росії та Білорусі створили спільне угруповання збройних сил, фактично спільну армію.

Зараз ви читаєте новину «Буданов розказав, чи нападе Путін з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі