середа, 03 жовтня 2012 19:53

Український виборець став розумнішим і вже не вірить порожнім обіцянкам - експерт

Український виборець став розумнішим і вже не вірить порожнім обіцянкам - експерт
Дмитро Раімов: мажоритарка дисциплінувала всіх кандидатів. Фото: obozrevatel.com

Після розчарування 2004 року українці стали розумніші і вже не вірять порожнім обіцянкам політиків.

Про це на прес-конференції у Києві сказав експерт, директор Інституту розвитку політичних технологій PolitPR Дмитро Раімов.

"Виборча кампанія знаходиться на своєму піку, залишилося менше місяця і ми побачимо, як відреагували виборці на довгу рекламну кампанію, - наголосив він. - Зрозуміло одне, що нарешті український виборець порозумнішав".

Експерт пояснив: "Люди перестали в пристрасному запалі хапатися за обіцянки "змінити все на краще", перевернути світ, принести сюди революцію і все так. Вони почали більш усвідомлено розуміти ті процеси, які відбуваються. Скептики кажуть, що український виборець не грамотний і реагує тільки на картинку. Це далеко вже не правда".

Раімов пояснив, що після 2004 року українці розчарувалися у тих процесах, які були, але від цього розчарування є і певні позитивні результати:

"Те, що ми зараз бачимо в України — це плоди, які принесло це розчарування. Немає худа без добра. Виборці не вірять зараз жодним обіцянкам в принципі. Тезиси, якісь заклики, обіцянки заасфальтувати всі дороги — все це вже не працює. Виборець вірить тільки безпосередньому спілкуванню з кандидатом і вірить тому враженню, який справляє цей кандидат, вірять тому, що кандидат вже зробив, у його реальні справи".

Раімов підкреслив, що найважче зараз зараз в передвиборних перегонах чинним народним депутатам.

"Нинішнім депутатам зараз важче, ніж колись було. Ресурс влади і використання чи не використання адмінресурсу зараз не допомагають. Тому що депутату необхідно доказувати справами безпосередньо перед кожним виборцем, що він гідний знову потрапити до парламенту. Мажоритарка дуже сильно всіх дисциплінувала", - переконаний експерт.

Зараз ви читаєте новину «Український виборець став розумнішим і вже не вірить порожнім обіцянкам - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі