пʼятниця, 08 серпня 2014 15:15

Україна підготувала санкції проти росіян

Україна підготувала санкції проти росіян
Фото: ru.tsn.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що уряд ініціює введення санкцій щодо 172 громадян Росії та інших країн.

"Кабінет міністрів передасть до РНБО список з 172 громадян Росії і громадян інших держав, які фінансують тероризм, підтримали анексію Криму і зазіхали на територіальну цілісність України", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

"На даному етапі список осіб підготовлений, обгрунтований, і за рішенням РНБО може бути оприлюднений", - сказав прем'єр.

У той же час, Яценюк нагадав, що в більшості країн, як правило, списки осіб, щодо яких застосовуються санкції, не оприлюднюються.

"Але це рішення ми приймемо під час затвердженні процедури введення санкцій", - підкреслив прем'єр.

"Відповідно до закону, рішення про введення санкцій приймає Рада національної безпеки і оборони на підставі подання уряду України, президента України, Служби безпеки України або Національного банку України", - сказав Яценюк.

Він також зазначив, що 12 серпня Верховна Рада повинна прийняти закон про санкції.

Також Яценюк повідомив, що введення офіційним Києвом санкцій дає право українським судам виносити вироки щодо осіб, які перебувають у міжнародному розшуку.

"Після прийняття даного акту українські суди отримують право винести вироки щодо тих осіб, які не можуть бути доставлені до суду, оскільки знаходяться в міжнародному розшуку. І при цьому вводиться санкція про конфіскацію майна цих осіб. Це означає, що не тільки виконавці, а й організатори та замовники злочинів проти України будуть підпадати під конфіскацію", - сказав прем'єр.

За словами Яценюка, українська держава буде знаходити по всьому світу майно банків, фінансових компаній, підприємств і особисте майно всіх осіб, "які підтримували анексію Криму, і які зараз фінансують російських терористів".

Зараз ви читаєте новину «Україна підготувала санкції проти росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі