середа, 12 листопада 2014 16:17

Україна не має сил тиснути на Меркель - політолог

Україна не має сил тиснути на Меркель - політолог
Фото: publicist.in.ua

Заява міністра оборони Степана Полторака про те, що Україна повинна готуватися до ведення бойових дій на Донбасі, є сигналом для українців та світової спільноти. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Ярослав Чорнозуб.

"Раніше висловлювали занепокоєння маневрами Росії. Зараз стало чітко зрозуміло, що йде нагнітання та посилення військової присутності, тому міністр робить таку політичну заяву. Це демонстрація того, що вже не можна вдягати "рожеві окуляри". Зокрема нашим західним партнерам", - зазначив він.

Політолог вважає, що українські дипломати мають працювати із Америкою, щоб та впливала на позицію канцлера Німеччини Ангели Меркель. "У нас не вистачає сил на неї тиснути. Тому треба серйозно долучати американців. Хоча у Путіна немає ресурсів для війни. На нього справді діє ціна на нафту у 80 доларів. Перемога республіканців в США говорить про те, що президенту Росії тепер солодко не буде. Вони жорстко налаштовані. Треба враховувати, що візит Путіна в Китай був дипломатично, фінансово, іміджево провальним. Люди, які його оточують, це прекрасно розуміють", - зауважив Чорнозуб.

Говорячи про те, чи буде Путін наступати на Україну до Нового року, експерт наголосив: "Це може бути його черговою грою для нагнітання ситуації, аби виторгувати в переговорах якісь преференції. Наприклад, пом'якшення позицій США по нафті. Я не вірю в те, що до холодів він піде війною. Це блеф. Але наші керманичі все одно мають серйозно сприймати дані розвідки".

Зараз ви читаєте новину «Україна не має сил тиснути на Меркель - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі