неділя, 10 квітня 2022 12:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна хоче купити німецькі БМП Marder безпосередньо у виробника - ЗМІ

Україна хоче купити німецькі БМП Marder безпосередньо у виробника - ЗМІ
Компанія Rheinmetall пропонує Києву поставки 35 БМП Marder до кінця року. Фото: dw

Україна планує закупити німецькі бойові машини піхоти Marder безпосередньо в компанії-виробника Rheinmetall.

До кінця року можуть передати 35 машин, повідомляє Bild.

"Компанія Rheinmetall пропонувала бундесверу терміново передати Україні боєздатні Marder. А потім отримати у виробника доукомплектовану техніку. Але міністерство оборони Німеччини заблокувало ініціативу, навіть не оцінивши стан БМП", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для допомоги українським переселенцям світ вже зібрав $10 млрд - Зеленський

Також наприкінці кінці березня Rheinmetall направляв запит міністру оборони Крістіне Ламбрехт на викуповування 4 млн патронів для БПМ і постачання їх Україні, але відповіді так і не мають.

"Якщо правда, що міністерство досі не перевірило Marder, то це скандал. Війна Росії на знищення мирного населення України вирує вже 45 днів, але Берліну, мабуть, поспішати нікуди", - розкритикував позицію влади посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Німеччина відмовила Україні в передаванні 100 бронетранспортерів Marder. У німецькому міноборони пояснюють відмову тим, що "всі наші бойові машини піхоти Marder пов'язані із зобов'язаннями НАТО, тому рішення також необхідно ухвалити в рамках Альянсу".

9 квітня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив про нову військову допомогу Україні - 120 одиниць бронетехніки й нових протикорабельних ракетних комплексів. Протикорабельні ракети Україні передадуть уперше.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче купити німецькі БМП Marder безпосередньо у виробника - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі