пʼятниця, 14 липня 2023 23:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна буде бити ворога власною зброєю на його території – Залужний

Україна буде бити ворога власною зброєю на його території – Залужний
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пообіцяв і далі знищувати всіх окупантів. Фото: Лівий берег

Україна буде використовувати зброю власного виробництва, щоб здійснювати удари по території Росії.

Все через брак озброєння, відсутність нової західної авіації та умови союзників щодо ракет більшої дальності (ці засоби не можуть бути використані для нанесення ударів по території РФ), розповів головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв'ю Washington Post.

"Щоб врятувати своїх людей, чому я повинен питати у когось дозволу, що робити на ворожій території? Чомусь я повинен думати, що мені нічого не дозволено там робити. Чому? Тому що Володимир Путін… застосує ядерну зброю? Дітям, які помирають, все одно…", – розповів Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це не просто відновлення територіальної цілісності": Залужний сказав, коли наступить перемога

У виданні підкреслюють, що наразі Залужний ставить перед собою питання: "Як зменшити втрати? Як я можу зменшити втрати?"

Щоранку головнокомандувач починає з того, що дізнається, скільки солдатів було вбито або поранено, виконуючи його накази напередодні.

Залужний обіцяє звільнити Крим від російських військ, навіть якщо деякі західні союзники не підтримують деокупацію півострова.

Деякі західні чиновники в приватному порядку турбуються про те, якою буде реакція російського диктатора Володимира Путіна, якщо українські війська колись досягнуть території Криму.

Зараз ви читаєте новину «Україна буде бити ворога власною зброєю на його території – Залужний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі