четвер, 06 червня 2024 15:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Удари американською зброєю по Москві: Байден зробив заяву

Удари американською зброєю по Москві: Байден зробив заяву
Президент США Джо Байден не дозволить Україні бити американською зброєю по Москві. Фото: Getty Images

Україна не може використовувати американську зброю для ударів на понад 320 кілометрів (200 миль) углиб Росії.

Відповідно - заборонено бити зброєю США по Москві та Кремлю. Про це в інтерв'ю для ABC News сказав президент США Джо Байден.

Він зазначив, що атакувати можна лише прикордоння, звідки росіяни обстрілюють Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена сказали, чи планують відправити американських інструкторів в Україну

"Ми не говоримо про те, щоб дати їм (українцям - Gazeta.ua) зброю, щоб вдарити по Москві, Кремлю, а натомість даємо зброю, щоб ударити просто через кордон, звідки вони отримують значний вогонь зі звичайної зброї, яку росіяни використовували, щоб зайти в Україну, щоб вбивати українців", - каже Байден.

Водночас Байден не відповів на запитання журналіста про те, чи завдавали ЗСУ ударів зброєю американського виробництва по території Росії після того, як він дав на це дозвіл.

Спикер Палаты представителей США Майк Джонсон выступил за расширение возможности Украины атаковать российскую территорию.

Он считает, что недостаточно нынешних частичных разрешений для ВСУ на использование американского оружия от администрации президента Джо Байдена. Джонсон сказал об этом в комментарии "Голосу Америки" в кулуарах Конгресса.

Зараз ви читаєте новину «Удари американською зброєю по Москві: Байден зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі