середа, 31 березня 2021 13:29

У Зеленського відреагували на переговори лідерів Франції, Німеччини та Росії

У Зеленського відреагували на переговори лідерів Франції, Німеччини та Росії
Юлія Мендель зазначила, що Україна продовжує переговори з усіма країнами нормандського формату. Фото: Уніан

Речниця президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель відреагувала на переговори лідерів Франції, Німеччини та Росії. Жодні рішення про Україну не можуть ухвалювати без України.

Про це вона заявила в коментарі "Радіо Свободі".

"Лідери інших країн можуть згадувати та висловлювати позиції щодо ситуації в тому чи іншому регіоні, у тій чи іншій країні. Лідери Франції, Німеччини та РФ обговорювали широкий порядок денний. Згадали й ситуацію на Донбасі. Офіс президента вважає, що було б дивно, якби війна на Донбасі випала з міжнародного порядку денного, тим більше в переговорах, де бере участь російська сторона", – сказала Мендель.

Україна продовжує переговори з усіма країнами "нормандського формату" на різних рівнях, наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль обурили слова Макрона про нову світову війну

"У Києва склалися теплі відносини як з Берліном, так і з Парижем. Євросоюз зарекомендував себе як надійний партнер для України. Він наполегливо підтримує санкції проти Росії за вторгнення на Донбас та за окупацію Криму. Ми й надалі використовуватимемо всі можливості та майданчики для просування до миру, що є нашою беззаперечною цінністю", – зазначила речниця Зеленського.

30 березня канцлерка Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон та президент Росії Володимир Путін взяли участь у відеоконференції.

Лідери Німеччини та Франції закликали російського президента взяти на себе зобов'язання стосовно стабілізації перемир'я на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відреагували на переговори лідерів Франції, Німеччини та Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі