середа, 30 березня 2011 15:18

У ВР вистачить глузду, аби не забороняти націоналізм - Парубій

У ВР вистачить глузду, аби не забороняти націоналізм - Парубій

У депутатів Верховної Ради, окрім комуністів, має вистачити здорового глузду для того, щоб не розглядати питання заборони націоналістичної діяльності в Україні.

Про це заявив народний депутат від "Нашої України" Андрій Парубій.

Зокрема, коментуючи обіцянки Компартії просунути через Верховну Раду ініціативу Донецької облради щодо заборони націоналістичної діяльності в Україні, Парубій зазначив, що це "цілковито в стилі комуністичної риторики та діяльності".

"Вони неодноразово проводили на розгляд до Верховної Ради подібні ініціативи", - сказав парламентарій.

Він припустив, що це мотивовано тим, що сьогодні багато країн уже прирівняли комунізм до нацизму.

"Наприклад, у багатьох країнах Європи заборонені діяльність комуністичної партії та використання комуністичних символів на рівні з нацистськими символами та ідеологією. Щоб відвернути увагу від подібних рішень Ради Європи та багатьох європейських країн, комуністи хочуть подібними зверненнями спровокувати дискусію про націоналізм", - пояснив Парубій.

На його думку, це є спекулятивна тема, бо будь-який національно-визвольний рух, який існував і буде існувати, у своїй основі є націоналістичним.

"Тому звинувачення комуністів звучать абсурдними і мають виключно політичний зміст. Сподіваюсь, що у депутатів Верховної Ради, незважаючи на те, до якої партії вони належать, окрім комуністичної, стане достатньо здорового глузду, щоб не піддаватись на подібні провокації і не підігрувати злочинній політичній силі в політичних маніпуляціях", - підкреслив "нашоукраїнець".

Водночас, на його переконання, парламентська коаліція Партії регіонів, Блоку Литвина та Компартії не пропустить на розгляд народних депутатів будь-який законопроект, який забороняє комуністичну діяльність в Україні.

Зокрема, Парубій нагадав, що у Верховній Раді зареєстровані законопроекти, які забороняють діяльність Комуністичної партії в Україні.

Водночас, він підкреслив, що послідовність питань кожного пленарного тижня ВР визначає погоджувальна рада.

"А у Верховній Раді більшість має провладна коаліція. Саме вона на свій розсуд вносить питання, які будуть чи не будуть розглядатись на цьому тижні. І тому передбачити їхні дії вкрай складно", - зазначив парламентарій.

"Нашоукраїнець" висловив сумнів з приводу того, що парламентська більшість пропустить "антикомуністичну" законодавчу ініціативу.

"Мені здається вкрай сумнівним те, що наша провладна коаліція пропустить розгляд подібного питання на сесію ВР", - резюмував Парубій.

Нагадаємо, Донецька обласна рада прийняла звернення до Верховної Ради, в якому наполягає ухвалити закон, який забороняє націоналістичну діяльність в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У ВР вистачить глузду, аби не забороняти націоналізм - Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі