середа, 11 листопада 2009 07:35

У Ющенка бояться хунти, яка може відібрати демократію

У Ющенка бояться хунти, яка може відібрати демократію

Завдяки президенту Віктору Ющенку за останні 5 років Україна здійснила транзит до демократії.

Про це у вівторок ввечері в ефірі Шустер Live заявив заступник глави Секретаріату президента і колишній глава Комітету виборців України Ігор Попов.

"Ми вскочили в останній вагон третьої хвилі. Демократія це не просто якісь обгортки. Вона дала свободу зібрань, рішень і політичної конкуренції. Це призвело до того, що у владі немає закритих рішень і народ дуже важко обдурити", - вважає він.

Попов висловив стурбованість, що є реальна загроза тому, що через півроку ми зробимо транзит від демократії.

"У європейській історії були такі приклади. Я не говорю про "чорних полковників" (хунта, військова диктатура - ред.), але було. Усі знають, чим це закінчується. На 5-10 років назад усе згортається, стає жити гірше", - зазначив замглави президентської канцелярії.

Попов також прокоментував призначення Анатолія Присяжнюка, який є депутатом від Компартії у Верховної Ради Криму, заступником голови Служби безпеки України. Як відомо, він посів місце звільненого через підроблений диплом про вищу освіту Андрія Кислинського.

"Коли розглядалась кандидатура Присяжнюка, то його партійність не була вирішальним фактором. Розглядалися професіоналізм і вміння розбиратись у певній категорії питань", - сказав екс-глава КВУ.

Крім того Попов заперечив ведення Віктором Ющенком переговорів з лідером опозиції Віктором Януковичем, який нібито пообіцяв нинішньому президенту прем"єрство у разі своєї перемоги на виборах.

"Переговорів не ведуть. Президент хоче вести переговори з усіма. Ситуація в економіці складається настільки кризово, що треба вирішити, чиї закони (про підвищення соцстандартів - ред.) будуть кращі. Треба припинити один одного шпикати", - додав заступник глави СП.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка бояться хунти, яка може відібрати демократію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі