пʼятниця, 10 жовтня 2008 18:15

У Ющенка є два дні, щоб знайти гроші на вибори

У Ющенка є два дні, щоб знайти гроші на вибори
Відсутність своєчасного фінансування виборчого процесу може поставити під сумнів його результати.

Про це йдеться у зверненні Центральної виборчої комісії до Президента України Віктора Ющенка, Верховної Ради і Кабінету міністрів України щодо фінансування підготовки і проведення позачергових виборів народних депутатів 7 грудня 2008 року.

У зверненні, прийнятому сьогодні на засіданні ЦВК, наголошується, що, відповідно до чинного законодавства, вже з 11 жовтня ЦВК має здійснювати низку заходів щодо підготовки до виборів, що вимагає фінансування.

"ЦВК зазначає, що відсутність своєчасного і належного фінансування ставить під загрозу проведення окремих заходів, які є частиною виборчого процесу, і може призвести до делегітимізації їхнього результату", - йдеться у зверненні.

ЦВК нагадує, що надіслала Міністерству фінансів пропозиції про необхідність виділення 417 млн. 500 тис. грн. для проведення виборів. Відповідно до законодавства, ці кошти мають бути перераховані комісії у триденний термін після публікації Указу про дострокове припинення повноважень ВР і призначення дострокових виборів, підкреслюється у зверненні.

"Отже, кошти на проведення позачергових виборів мають бути перераховані до 13 жовтня включно", - зазначають у ЦВК.

Серед іншого, ЦВК нагадує, що вже 23 жовтня мають бути створені окружні виборчі комісії, і їхнім членам має нараховуватися заробітна плата. Також кошти потрібні на виготовлення бюлетенів, іншої документації тощо.

Сьогодні, 10 жовтня, Президент заявив, що Кабінет міністрів зобов"язаний ухвалити рішення про виділення 417,5 млн. грн. на проведення позачергових виборів до парламенту з резервного фонду бюджету.

Він нагадав, що вказані кошти не можуть бути виділені Верховною Радою України шляхом внесення відповідних змін до закону про Державний бюджет України на 2008 рік, зважаючи на дострокове припинення її повноважень, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка є два дні, щоб знайти гроші на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі