середа, 20 серпня 2008 14:58

У Ющенка вказали Тимошенко, кому вона не додає грошей

Фінансування областей сьогодні розглядається не в економічному, а скоріше в політичному аспекті, вважають у секретаріаті президента.

Про це повідомляє прес-служба президента за підсумками селекторної наради заступника глави секретаріату Романа Безсмертного з керівництвом областей у середу.

Навіть по такому важливому питанню, як ліквідація наслідків повені, до якого прикута увага чи не всіх державних органів і громадян, фінансування було відкрито лише в понеділок, 18 серпня, тобто більш ніж через три тижні після того, як розпочалися відповідні роботи, цитує нараду Безсмертного прес-служба президента.

"Крім того, існують області, які також постраждали від паводків, але у них вони не набували ознак стихійного лиха. Тим не менше, таким областям, як Рівненська та Кіровоградська, внаслідок підтоплень були нанесені збитки. У випадку Рівненської області обсяг цих збитків склав, за оцінками області, щонайменше 36 млн. грн. Водночас на ліквідацію наслідків підтоплення для цієї області передбачили лише 20 млн. грн.", - зазначив Безсмертний.

Не в кращому стані знаходяться області, які оминула стихія, вважають у секретаріаті.

"Ціла низка важливих субвенцій фінансуються недостатньо або майже не фінансуються. Серед них субвенція для інформатизації та комп"ютеризації шкіл (рівень фінансування - 60%), субвенція на оснащення фельдшерсько-акушерських пунктів, придбання автомобілів швидкої допомоги для сільських закладів охорони здоров"я (0%), на ремонт приміщень соціального захисту (0%), на придбання вагонів для комунального електротранспорту (0%), на погашення заборгованості з різниці в тарифах (14%)", - йдеться в повідомленні.

Заступник Глави Секретаріату заявляє про "неприпустимість погіршення умов життя людей у регіонах через боротьбу за владу в такий спосіб".

За його словами, питання відновлення фінансування субвенцій знаходиться на контролі глави держави, і з огляду на те, що до кінця року залишилось 4 місяці, уряд повинен вжити термінових дій для виправлення ситуації, пише
Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка вказали Тимошенко, кому вона не додає грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі