середа, 12 квітня 2017 16:11

У тютюновому скандалі звинувачують топ-чиновника - ЗМІ

У тютюновому скандалі звинувачують топ-чиновника - ЗМІ
У тютюновому скандалі "засвітили" керівника АМКУ. Фото: focus.ua

Генеральна прокуратура підозрює голову Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва в корупції.

Про це пишуть "Наші гроші".

У ГПУ вважають, що тютюновий монополіст "Тедіс Україна" виводив кошти в Росію під прикриттям голови АМКУ.

Слідство встановило, що використовуючи незаконні методи ведення підприємницької діяльності і шляхом підкупу посадових осіб державних органів, зокрема АМКУ, "Тедіс Україна" разом з виробниками створили бар'єри входження на ринок дистрибуції сигарет потенційних реалізаторів. Це дозволило обійняти монопольне становище на українському ринку.

В ухвалі Печерського райсуду Києва вказано, що прикривали схему голова і двоє держуповноважених.

У прокуратурі стверджують, що представники товариства систематично надавали грошову винагороду посадовцям, а штраф у 29,3 млн грн, який в грудні на "Тедіс Україна" наклав Антимонопольний комітет, безпідставно занижений порівняно з валовим доходом фірми.

В судовому реєстрі не вдалося знайти дані про висування підозри голові АМКУ або його заступнику Ніні Сидоренко, яка проводила розслідування справи "Тедіса", пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков вимагає відставки Антимонопольного комітету

З українських магазинів зникають цигарки. Великі торговельні мережі розпродують запаси. У звичайних крамницях їх майже не залишилося. Дефіцит виник через конфіскацію цигарок у найбільшого їх постачальника "Тедіс Україна", кажуть продавці.

31 березня прокуратура та поліція провели обшуки в компанії. Вилучили цигарок на 1 млрд грн. "Тедіс Україна" звинувачують у фінансуванні бойовиків ДНР та ЛНР і виведенні з країни 2,3 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «У тютюновому скандалі звинувачують топ-чиновника - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі