вівторок, 09 вересня 2008 09:57

У Тимошенко сумніваються, що БЮТ і НУНС збережуть коаліцію

Депутат Верховної Ради, заступник голови фракції Блоку Юлії Тимошенко Андрій Портнов вважає малоймовірним збереження коаліції фракцій БЮТ і Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона".

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал".

"Я особисто як народний депутат України вважаю дуже низькою ймовірність повернення до єдиної коаліції наших двох політичний команд (БЮТ і НУНС)" - сказав депутат.

Також Портнов уважає, що вимога НУНС до БЮТ погодити й затвердити спільну заяву щодо ситуації в Грузії є тільки приводом для виходу з коаліції.

З його слів, їхні заяви багато в чому збігаються, і проект заяви від БЮТ багато в чому враховує позицію партнерів по коаліції.

Крім цього, депутат розкритикував НУНС за надмірне загострення резонансних питань щодо перспектив вступу України в НАТО, статусу воїнів ОУН-УПА, питання голодомору, мови.

На його думку, відповідна позиція НУНС ускладнює існування діючої коаліції.

Міністр закордонних справ Володимир Огризко допускає збереження коаліції між фракціями Блоку Юлії Тимошенко й Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона".

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко закликає Президента Віктора Ющенко посприяти збереженню коаліції між БЮТ і НУНС.

5 вересня Ющенко висловив упевненість в тому, що політична криза в країні може бути вирішена шляхом проведення переговорів політичних сил.

Він зазначив, що для того, щоб фракції повернулися до переговірного процесу, необхідно сформулювати єдину позицію української влади щодо ситуації в Грузії, а також скасувати всі, на його думку, антиконституційні закони, які були прийняті Радою 2 вересня.

Тимошенко вважає умови Ющенка, висунуті їм як вимоги для збереження коаліції між фракціями БЮТ і НУНС у Верховній Раді, обумовленими майбутніми виборами Президента, повідомляють Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко сумніваються, що БЮТ і НУНС збережуть коаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі