четвер, 06 грудня 2007 09:18

У Тимошенко ідею Ющенка назвали аморальною

Вчора президент Віктор Ющенко заявив про необхідність розгляду і ухвалення "найбільш чутливих законів" ще до затвердження Верховною радою нового прем"єр-міністра.

Глава держави підкреслив, що, зокрема, йдеться про держбюджет на 2008 рік.

Звістка про те, що бюджет на наступний рік потрібно затвердити до голосування за прем"єра не сподобалась оточенню Тимошенко, пише видання "Дело".

"Це як мінімум аморально", - сказав депутат від БЮТ, який попросив не вказувати його прізвище. Народний депутат від БЮТ Сергій Терьохін прямо заявив, що не голосуватиме за проект бюджету-2008 до обрання нового прем"єр-міністра.

"Бюджет - це квінтесенція політики уряду. Президент може говорити все, що хоче. Проте він не народний депутат", - сказав депутат.

Насторожено віднеслися депутати від БЮТ і до інших ініціатив президента. Суть їх позиції досить чітка: спочатку отримуємо тексти законів - потім голосуємо.

Зокрема, таку позицію фракції озвучив Йосип Вінський, коментуючи настанови Віктора Ющенка щодо прийняти реформи місцевого самоврядування.

"Президент має право на першочергову законодавчу ініціативу. Хай внесе закони, ми їх розглянемо", - заявив депутат.

Крім того, як повідомлялося раніше фракції демократичної коаліції мають намір прийняти 12 законопроектів ще до обрання прем"єр-міністра і уряду.

Йдеться про законопроекти, ухвалення яких передбачене угодою про створення коаліції між БЮТ і блоком "Наша Україна - Народна самооборона".

Угодою передбачається ухвалення законів, якими будуть відмінені недоторканність і пільги народних депутатів, а також ухвалення в новій редакції закону про Кабінет міністрів.

Також в цьому списку є законопроект щодо введення імперативного мандату, а також пакет документів, які стосуються проведення дострокових виборів мера Києва і Київської міської ради.


За матеріалами: Дело.


Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко ідею Ющенка назвали аморальною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі