середа, 18 грудня 2013 21:51

У "Свободі" застерігають про можливі провокації щодо активістів Майдану

Активістка Штабу національного спротиву  Тернополя, "свободівка" Марія Чашка заявила про те, що проти керівництва штабу готують сплановані і добре продумані провокації.

"Ми маємо інформацію з різноманітних джерел, що проти мене та Володимира Стаюри вже підготовлені провокації. Вони мають різний характер і проводитимуть їх виконавці за вказівкою представників влади. Тому ми публічно заявляємо, що жодних  заборонених законом речей ми не переховуємо, нелегальної зброї не зберігаємо та  ніякого стосунку до зберігання та поширення заборонених законом речовин не маємо! Це свідомі провокації проти  активістів Майдану! Якщо подібна інформація поширюватиметься, то знайте: це політичний тиск і продовження політичних репресій!" – наголосила "свободівка".

Як зазначила Марія Чашка у коментарі Gazeta.ua, можливість провокацій не викликає страху.

"Ми з першого дня на Майдані у Тернополі. І будемо тут до перемоги. Не боїмося провокацій, бо з нами – українці, тернополяни, з нами постійно є люди. Якщо провокації і будуть проводитися – хай проводять їх перед людьми", - зауважила вона.

На її думку, такі дії влади є ознакою слабкості.

"Ми розуміємо, які вказівки отримало МВС щодо активістів Майдану. Але ми – законослухняні громадяни, а не особливо небезпечні злочинці. Беремо участь тільки у мирних акціях, усе в межах Конституції і діючого законодавства. Такі дії влади означають їхню слабкість. Підкидання нам якихось заборонених речей, затримання, зникнення – це все можливі дії влади. Щоб захиститися від такого, ми робимо офіційні заяви, що не маємо нічого, забороненого законом, не отримували ніяких грошей від якихось осіб, нічого не порушували", - акцентувала Марія Чашка

В Апеляційному суді Тернополя уже розглядали позов прокуратури щодо взяття цих активістів майдану під домашній арешт. Але його не задовольнили.

"Державне обвинувачення наголошувало на цілодобовому домашньому арешті. Та жодного доказу не надало. Притягувати нас до такої відповідальності тільки тому, що ми є депутатами обласної ради? Але депутатів багато. То що, всі – злочинці? Апеляційний суд залишив у силі рішення міськрайсуду – особисті зобов'язання", - пояснила вона.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" застерігають про можливі провокації щодо активістів Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі