субота, 23 листопада 2013 23:47

У "Свободі" обурені "бякою" Азарова

У "Свободі" обурені "бякою" Азарова
Олексій Кайда. Фото: provse.te.ua

Народний депутат від фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Кайда переконаний, що доля нового майдану залежить від  рівня усвідомлення нації.  Водночас, на його думку, треба, щоб президент Віктор Янукович сказав своє остаточне слово щодо зупинки або ж продовження євроінтеграції.

Про це парламентар заявив у коментарі Gazeta.ua.

"21 листопада ми з товаришами стояли на майдані і згадували події дев'ятирічної давнини. Тоді, у 2004-му,  у людей був сумнів, що революцію вдасться довести до логічного завершення. Зараз залежить від нації, у що перетвориться новий майдан, чи усвідомлять українці своє значення у розбудові держави і виборі зовнішніх векторів. Ми в очікуванні Євромайдану у Києві 24 листопада. Після цієї точки можна буде робити якісь прогнози. Та, водночас, Янукович в Австрії. Ми не почули його остаточного слова. Хто знав, що станеться така "бяка" з урядом і зупиниться євроінтеграційний процес? У парламенті депутати уже збирали підписи про недовіру Кабміну. Тепер своє слово має сказати президент", - акцентував Кайда.

Несподівану зупинку євроінтеграції в Україні нардеп порівняв із різким гальмуванням автобуса, набитого людьми.

"Останні навіть не тижні, а дні був шалений потік інформації, розкручування теми євроінтеграції. Це вивело на пік людське розуміння і усвідомлення, що наш вибір – європейський. Усе іде-іде – і раптом: стоп Європа. Це як автобус їде і різко гальмує – люди чолом бамкаються і починають кричати до шофера.  У нашому випадку шофери – це Янукович і Азаров. І Янукович зараз має або гримнути кулаком і відправити Азарова у відставку, або ж пояснити. Ми не знаємо, про що Янукович із Путін домовлялися. Поки що це не відмова від євроінтеграції. Поки що ми зупинилися. А розвернути цей великогабаритний автобус буде важко", - зауважив Олексій Петрович.

На думку "свободівця", Україна дуже потрібна Європі, оскільки наша держава має велике покликання.

"Я вірю в месіанство України в Європі.  Ми призначені рятувати Європу духовно", - зазначив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" обурені "бякою" Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі