понеділок, 05 листопада 2007 10:26

У СПУ розкритикували Мендуся за рекламу Цушка

Конференція київської міськорганізації Соціалістичної партії в суботу підвела підсумки останньої виборчої кампанії і винесла відповідну постанову.

"Непроходження СПУ у Верховну Раду є результатом системної кризи в партії", - сказано в постанові, пише "Комерсант-Україна".

Як зазначає видання, пошуку винних у провалі виборчої кампанії Соцпартії, за яку в Києві проголосувало 1,61% виборців (на виборах 2006 року за СПУ проголосувало 5,51% мешканців столиці), делегати конференції присвятили понад 3 годин.

Більше за все критичних зауважень було зроблено на адресу секретаря політради СПУ Ярослава Мендуся, який керував на виборах рекламно-агітаційною кампанією партії.

"У нас була не креативна група, а, як зараз кажуть у партії, "кретинна група". У рекламних роликах голова МВС Василь Цушко як останній дільничний розповідав, на скільки відсотків у нас стали менше грабувати й убивати. У результаті на виборчій дільниці у шпиталі МВС із 300 осіб за СПУ проголосувало 12", - сказав голова контрольної комісії Анатолій Ікранов.

"Так, нам треба припинити практику, коли партією керують "сірі кардинали". Нехай усі Мендусі йдуть у первинні організації!" - зазначив голова фракції СПУ в Київраді Михайло Степанов.

Водночас, лідера СПУ Олександра Мороза, який, як повідомлялося, прихворів, обвинувачувати в поразці на парламентських виборах ніхто із виступаючих не став.

"Горе Олександра Мороза від його розуму. Він розраховував на розумних, а виявилося, що більшість виборців примітивні люди", - сказав голова подільської районної організації Петро Чугунів.

Тим часом, як зазначає видання, уперше за 16 років існування Соцпартії її керівництво проігнорувало конференцію київської міської організації СПУ, що відбулася в суботу в Будинку культури заводу "Більшовик".

Депутат V скликання Євген Філіндаш під оплески зали заявив: "Це кричуща неповага до столичної організації! Думаю, члени політвиконкому не прийшли тому, що ми маємо "нахабство" критикувати керівництво і вимагати якихось змін".

У свою чергу представник Деснянського району Анатолій Гладченко визнав, що "ніякої роботи на виборах не вів". "Я б перестав себе поважати, якби агітував після того, як перший секретар деснянського райкому товариш Горлань назвав Соцпартію масонською ложею", - заявив він у мікрофон.

Багато учасників конференції київської міськорганізації СПУ розходилися, не дочекавшись закінчення засідання.

Зараз ви читаєте новину «У СПУ розкритикували Мендуся за рекламу Цушка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі