вівторок, 14 вересня 2010 09:34

У Росії арештували бухгалтера "Нафтогазу"

У Росії арештували бухгалтера "Нафтогазу"

Бухгалтера НАК "Нафтогаз України" Марію Кушнір заарештували в Росії.

За інформацією Комсомольської правди в Україні, Кушнір два місяці ховалася в одному з віддалених районів міста Волгограда.

Операцію із затримання втікача бухгалтера у Волгограді українські та російські силовики проводили разом. Весь цей час Марія Кушнір ховалася в одному зі спальних районів міста - Кіровському.

У даний час колишній бухгалтер "Нафтогазу" знаходиться в Волгоградському СІЗО. Найближчим часом її повинні відправити додому.

Нагадаємо, Марія Кушнір є фігуранткою у справі про рішення Стокгольмського арбітражу щодо повернення співвласникові РосУкрЕнерго Дмитру Фірташу 12,1 млрд. кубометрів газу.

На початку 2009 року, коли відбувалося розмитнення газу RosUkrEnergo на користь "Нафтогазу", Кушнір працювала заступником головного бухгалтера в українській компанії.

"Її функцією було тільки поставити потрібну підпис. Саме вона дала команду поставити газ на баланс" Нафтогазу "і підписала первинний документ", - пояснював у свій час її функціональні обов"язки в "Нафтогазі" голова СБУ Валерій Хорошковський.

Відзначимо, що у даній справі вже арештовано першого заступник голови правління "Нафтогазу України" Ігоря Діденка, заступника керівника енергетичної митниці Тараса Шепітька і екс-голову Держмитслужби Анатолія Макаренка.

Зараз ви читаєте новину «У Росії арештували бухгалтера "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі