понеділок, 13 вересня 2010 14:27

Бойко знайшов спосіб не віддавати газ Фірташу

Бойко знайшов спосіб не віддавати газ Фірташу

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко заявляє, що в української влади з"явилися нові аргументи у суперечці "Нафтогазу України" з "РосУкрЕнерго".

Про це він заявив у програмі "Знак оклику!" телеканалу ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

"Я хочу, щоб ми дочекалися рішення судів, і сподіваюся, що суд врахує наші нові аргументи", - сказав Бойко, однак не уточнив, які саме аргументи у справі "Нафтогазу" проти "РосУкрЕнерго" маються на увазі.

При цьому на зауваження, що народ України має право знати аргументи влади у судовому конфлікті, який ляже тягарем на плечі платників податків, Бойко здивувався: "Хто має право це знати?.. Що вони там мають знати?".

Міністр запевнив лише, що аргументи української влади є "дуже вагомими" і "дають надію сподіватися на позитивне вирішення питання".

Бойко налаштований оптимістично щодо вирішення конфлікту на кілька мільярдів доларів "Я сподіваюся, що ми не програємо. Країна не програє!".

Водночас, він сказав, що йому нічого не відомо про визнання "Нафтогазом" своєї провини в одному з подань до Стокгольмського арбітражу стосовно розмитнення понад 11 млрд. куб. м газу, що призвело до винесення рішення у справі на користь РУЕ.

"Я навіть не знаю, про яке подання йде мова"! Якого рішення воно стосується?", - заявив міністр.

Бойко запевнив, що рішення Стокгольмського суду відкрите для всіх, і ні про яке добровільне визнання провини "Нафтогазом" відносно неправомірної купівлі 11 млрд куб. м. газу йому не відомо.

"Я такого у рішенні суду не бачив!", - сказав міністр.

Водночас, він підтвердив, що подано апеляцію на дії Шевченківського райсуду Києва, який зобов"язав НАК "Нафтогаз України" сплатити "РосУкрЕнерго" за вказані майже 12 млрд. куб. м. газу, начебто придбаного у неправомірний спосіб.

"Я знаю, що апеляція розглядається. Подано її було давно, одразу після першого рішення... Коли конкретно, я сказати не можу. Подано її було вчасно", - заявив Бойко.

Згідно до законодавства така апеляція мала б бути подана не пізніше ніж 5 днів після оголошення ухвали Арбітражного інституту торгівельної палати міста Стокгольм.

Між тим перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявляє, що апеляції не було.

Нагадаємо, що згідно до рішення Шевченківського райсуду міста Києва компанія "Нафтогаз України" зобов"язана повернути "Газпрому" понад 12 мільярдів кубометрів газу.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Бойко знайшов спосіб не віддавати газ Фірташу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі