середа, 26 квітня 2017 10:51

У роковини Чорнобиля Турчинов закликав переходити від слів до дії

У роковини Чорнобиля Турчинов закликав переходити від слів до дії
Секретар РНБО закликав до економічного відновлення територій. Фото: УНІАН

Час перейти до практичних заходів із економічної реабілітації територій, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

"Роки, що минули з дня ядерного апокаліпсису, не послабили болі від втрат і страждань. Ми не маємо забувати про співвітчизників, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи: учасників ліквідації наслідків аварії, тих, хто втратив свої домівки, хто втратив здоров'я та працездатність, хто потребує посиленого соціального захисту. Від дискусій і традиційних закликів прийшов час перейти до практичних заходів щодо створення належних умов для економічної реабілітації та розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення", - цитує Турчинова сайт РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після Чорнобильської катастрофи з'явилися три види раку

26 квітня 31-а річниця аварії на Чорнобильській атомній станції. Із зони ураження евакуювали майже 250 тис. людей. Найбільше їх вивезли з міста Прип'ять, яке накрила радіоактивна хмара.

Вибух на 4-му енергоблоці пролунав 26 квітня о 01:23 ночі. Вибухова хвиля зруйнувала дах енергоблоку і машинного залу. Він частково обвалився, виникла пожежа. Радіоактивні уламки розлетілись по атомній станції, пар і пилюка накрили місто.

Зараз ви читаєте новину «У роковини Чорнобиля Турчинов закликав переходити від слів до дії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі