понеділок, 29 вересня 2008 14:36

У РНБО кажуть, що Тимошенко має подати у відставку

У РНБО кажуть, що Тимошенко має подати у відставку
У нинішній політичній ситуації уряд повинен подати у відставку, підкорившись Конституції.

Про це заявив перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Степан Гавриш під час он-лайн конференції в прес-центрі РБК-Україна.

Дострокові вибори є "ліками від нинішньої кризи", додав він.

Нагадаємо, 17 вересня Арсеній Яценюк подав у відставку. За словами спікера, юридично процедура розпаду коаліції завершилася, оскільки відповідна заява була опублікована в газеті "Голос України". У зв"язку з цим спікер заявив про свою відставку.

Пізніше він заявив, що коаліція є інструментом несення відповідальності за діяльність уряду, тому без коаліції не може бути уряду.

У Секретаріаті президента, проте, заявили, що відставка Арсенія Яценюка з посади голови Верховної ради не має правових наслідків для Кабінету міністрів України.

У БЮТ заявили, що заява Арсенія Яценюка про відставку з посади голови парламенту "популістська" і не спричиняє за собою ніяких юридичних наслідків.

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що не має наміру подавати у відставку у зв"язку з розпадом коаліції. "Коаліція не розпалася. З неї в односторонньому порядку вийшов президент з частиною своєї політичної сили", - сказала вона, повідомляє Цензор.

Зараз ви читаєте новину «У РНБО кажуть, що Тимошенко має подати у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі