неділя, 30 січня 2022 18:46

У РФ вигадали ще один аргумент, чому Україні не можна в НАТО

У РФ вигадали ще один аргумент, чому Україні не можна в НАТО
На думку Лаврова, Україна не зможе зробити якийсь внесок у НАТО. Фото: Reuters

Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав ще одну причину, чому українці не можуть приєднатися до НАТО.

За його словами, Україна ще "не готова" вступити до Північноатлантичного Альянсу, пише "Інтерфакс".

Він вважає, що Україну хочуть "затягнути" до НАТО, і її вступ реально підірве відносини між Росією з Заходом.

"Хоча всім зрозуміло, що Україна не готова і жодного внеску у зміцнення безпеки НАТО не зробить", — заявив Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії почали збір підписів проти війни з Україною

Ще він згадав статтю 10 "Вашингтонського договору про створення Північноатлантичного альянсу" у якій йдеться, що країни-учасниці НАТО можуть запросити будь-яку європейську країну, що не входить до цього блоку, яка відповідає принципам цього Договору і може зробити внесок у плані зміцнення безпеки альянсу.

"От, про що там йдеться. У них не просто право "кого хочу, того запрошую" — вони мають подивитися, наскільки це додає безпеці самому альянсу. Прийняли країни, з народами яких у нас добрі стосунки, — Чорногорія, Македонія", — сказав міністр.

Президент Володимир Зеленський відповів на пропозицію зустрітися із російським колегою Володимиром Путіним у Москві, Сочі або Санкт-Петербурзі, яку озвучив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Зеленський розкритикував формат запрошення.

Зараз ви читаєте новину «У РФ вигадали ще один аргумент, чому Україні не можна в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі