четвер, 13 грудня 2007 12:51

У Раді з"явиться ще один комітет

Депутати Верховної Ради Петро Симоненко (Комуністична партія), В"ячеслав Кириленко ("Наша Україна - Народна Самооборона"), Микола Азаров (Партія регіонів), Олександр Турчинов (Блок Юлії Тимошенко), Володимир Литвин (Блок Литвина) пропонують парламенту збільшити число парламентських комітетів з 26 до 27.

Про це сказано в проекті постанови, зареєстрованому в Раді 13 грудня під N 1008.

Вони пропонують увести новий комітет - комітет з питань податкової й митної політики.

Крім того, вони пропонують питання регіональної політики додати комітету з питань будівництва, містобудування й житлово-комунального господарства, виключивши їх з комітету з питань державного будівництва й місцевого самоврядування.

При цьому депутати пропонують передбачити можливість включити до 30 депутатів тільки в бюджетний комітет, а в інші - 9-20 депутатів.

Зараз можливість включити до 30 депутатів передбачена для 2 комітетів - крім бюджетного також для комітету з питань фінансів і банківської діяльності.

Депутати пропонують внести відповідні зміни в постанову Ради від 4 грудня про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Ради 6 скликання.

4 грудня Рада створила 26 комітетів й 1 спеціальну комісію із приватизації.

12 грудня фракції Ради домовилися створити комітет з податкової й митної політики, вивівши ці питання з відання комітету з фінансів і банківської діяльності.

Ініціаторами такого рішення були представники фракцій ПР і КПУ.

Лідери фракцій також домовилися віддати керівництво в 14 комітетах більшості й в 13 комітетах і спеціальній комісії із приватизації - меншості, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У Раді з"явиться ще один комітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі