понеділок, 13 травня 2019 11:16

У Раді здійняли галас через інавгурацію Зеленського, Парубію вручили кайданки

На погоджувальній раді у парламенті виникла перепалка через питання про дату інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Спікер Андрій Парубій почав говорити про порядок денний тижня.

"Ми завершили розгляд закону з блоку паливно-енергетичного комплексу. Маємо розпочати завтрашній день, завершуючи розгляд цього закону", - сказав він.

 

"Пане Парубій, ви, здається, не тим питанням займаєтеся. Зараз український народ очікує питання інавгурації президента. Який паливно-енергетичний комплекс?" - вигукнув позафракційний нардеп Віталій Купрій, який зареєстрував постанову про інавгурацію.

Купрій перебивав Парубія. Разом із ним у залі стояла нардеп Надія Савченко.

 
"Є намагання зірвати засідання Верховної Ради. Такі спроби робилися, але вони не мали успіху. Бо Верховна Рада працює і буде працювати ефективно", - відреагував спікер.
Про те, що інавгурацію треба провести 19 або 20 травня, вигукувала Савченко.
Виходячи із зали, Купрій поклав Парубію на стіл кайданки.
 
 
"На пам'ять, на декілька днів", - сказав нардеп.
"Цього тижня ми маємо розглянути постанову про призначення інавгурації. Станом на сьогодні зареєстровано 5 постанов, одна з них відкликана у суботу. Я вважаю, це буде теж одне з ключових рішень під час пленарного засідання", - заявив Парубій.

Раніше новообраний президент Володимир Зеленський записав відеозвернення з вимогою призначити його інавгурацію на 19 травня.

Зеленський також назвав Петра Порошенка "колишнім президентом" і звинуватив у тому, що він саме зараз робить активні перестановки у вищому командуванні армії та "намагається пропихнути свого голову Нацради з питань телебачення".

Зараз ви читаєте новину «У Раді здійняли галас через інавгурацію Зеленського, Парубію вручили кайданки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі