середа, 16 вересня 2020 18:10

У Раді вказали на "дірку" від підвищення мінімалки

У Раді вказали на "дірку" від підвищення мінімалки
Нардепка із фракції "Голос" заявила, що підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тис. грн спонукатиме бізнес піти в тінь. Фото: goloszmin.org

Анонсоване підняття мінімальної зарплати наступного року до 6,5 тис. грн спонукатиме бізнес піти в тінь.

Про це заявила нардепка від фракції "Голос" Юлія Клименко, повідомляє "Еспресо.TV".

"У всіх людей, а особливо у ФОПів ІІ і ІІІ групи збільшаться податки через підвищення мінімалки. Економіка піде вниз, якщо ви збільшуєте мінімальну заробітну плату. Бо це більше навантаження на роботодавців. І вони або будуть іти в тінь, або просто будуть переводити людей на пів ставки, на якісь інші форми оплати. Грошей більше в роботодавців теж не стає", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет-2021: витрати на Офіс президента суттєво зростуть

"Так це (підвищення мінімалки, - Gazeta.ua) фактично збільшить податки на одного громадянина на 350 грн. Тобто і це неправильно. Навпаки повинні бути стимули, а не фіскалізація", - уточнила нардепка.

Під час економічної кризи держава повинна відігравати стимулюючу роль - брати на себе те, що не може бізнес, запевнила вона.

"На жаль, держава цього не робить. Вона просто забирає з усіх можливих джерел у людей гроші. Чи це через ФОП, чи це через фонд заробітної плати у роботодавця. Якщо у вас зарплата 5 тис. грн десь в регіонах, то 6,5 тис. грн платити не будуть. Це неможливо просто. Тобто це або тінь, або якісь пів ставки, на які будуть примушувати людей іти. Або у відпустки за свій рахунок".

Уряд затвердив проєкт закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік". Профінансувати планують освіту, медицину, протидію пандемії та Covid-вакцинацію, оборону й безпеку.

Зараз ви читаєте новину «У Раді вказали на "дірку" від підвищення мінімалки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі