пʼятниця, 18 грудня 2020 12:39

У Раді вимагають звільнити Шкарлета на 2-й день після призначання

У Раді вимагають звільнити Шкарлета на 2-й день після призначання
Партія "Голос" також вимагатиме повторного переголосування. Фото: "Уніан"

"Голос" та "Європейська солідарність" попросили перерву, аби переконати спікера ВР Дмитра Разумкова та голів фракцій переголосувати питання призначення Сергія Шкарлета міністром освіти.

Про це повідомив нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура в Telegram.

Нардеп від "ЄС" Володимир Ар'єв у Facebook заявив, що Шкарлет - нелегітимний міністр, оскільки двоє депутатів з ОПЗЖ - Віктор Медведчук і Григорій Суркіс, які "проголосували" за його призначення, були фізично відсутні в залі ВР у момент голосування.

Партія "Голос" також напише на ім'я спікера заяву про порушення під час голосування за призначення Шкарлета міністром і вимагатиме повторного переголосування. Про що депутатка партії Інна Совсун заявила у Facebook. За її словами, на табло з поіменним голосуванням видно, що проголосували 8 депутатів ОПЗЖ, яких у цей час не було в залі засідань. Депутатка опублікувала відповідні фото.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під крики "геть" Разумков прогнав Шкарлета з трибуни Ради

У четвер, 17 грудня, Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки. За його кандидатуру проголосувала мінімальна кількість депутатів - 20 із фракції ОПЗЖ та 171 зі "Слуги народу".

Шкарлет народився 19 жовтня 1972 року. Навчався в Київському політехнічному інституті. 9 років був ректором Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права Міжнародного науково-технічного університету ім. академіка Юрія Бугая, а також ректором Чернігівського національного технологічного університету.

Восени Шкарлета звинуватили в плагіаті. Підставою стала його стаття 2007-го "Теоретичні основи формування економічної безпеки підприємств", на одній із яких базується дисертація.

11 вересня етичний комітет НАЗЯВО визнав плагіат у роботах Шкарлета. Наявність плагіату в роботах підтвердили також іноземні експерти.

Зараз ви читаєте новину «У Раді вимагають звільнити Шкарлета на 2-й день після призначання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі