неділя, 24 березня 2019 19:48

У Раді міркують над бонусом для новоспечених батьків

У Раді міркують над бонусом для новоспечених батьків
Фото: 4mama

У парламенті зареєстрували законопроект, яким пропонують ввести оплачуваний 10-денний декрет для чоловіків.

Документ №10099 внесла група народних депутатів. Зараз він перебуває на розгляді комітету.

Автори пропонують доповнити статтю 17 закону "Про відпустки" частиною, яка передбачає право чоловіку оформити 10 календарних днів відпустки із збереженням заробітної плати у зв'язку з народженням дитини.

"Це дозволить батьку проводити перший період після народження дитини із сім'єю, сприятиме догляду за новонародженим, а також рівним можливостям у процесі адаптації до ситуації, викликаної народженням дитини", - ідеться в пояснювальній записці.

Така можливість є в законодавстві багатьох європейських країн, наголошують ініціатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Муніципальна няня": як працює проект підтримки батьків

Декретна відпустка складається з двох етапів. Перший - відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами. Вона починається за 70 днів до пологів і триває 56 календарних днів або 70 днів – у разі ускладнених пологів, народження двійні чи трійні. Другий – по догляду за дитиною до трьох років.

Віідпустка у зв'язку з вагітністю та пологами дається виключно породіллі. У відпустку до трьох років може піти будь-який член родини. Також її можна розділити. Наприклад, перші півтора року з дитиною сидить мати, наступні – батько.

Зараз ви читаєте новину «У Раді міркують над бонусом для новоспечених батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі