понеділок, 16 серпня 2010 12:18

У "регіоналів" не знають, чи зроблять Януковича Кучмою

У "регіоналів"  не знають, чи зроблять Януковича Кучмою

Народний депутат із фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко підписав подання до Конституційного суду щодо скасування політичної реформи 2004 року через те, що навколо цього питання багато маніпуляцій.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

За словами парламентаря, для нього не є принциповим, хто із суддів буде доповідати це питання.

"Суддя-доповідач просто детально вивчає питання і пропонує свою версію всім іншим членам Конституційного суду. А рішення приймається голосуванням. Не можна оцінювати моральні якості та знання людини по місцю народження. Голова суду Головін ніяким чином не впливає на думку всіх суддів. Кожен із них сам приймає рішення. Це люди, які дали присягу на вірність Конституції і народу України", - зауважив Колесніченко.

Він наголосив, що зараз важко прогнозувати, якими будуть наслідки рішення Конституційного суду, оскільки його ще немає.

"Але за рамками конституційного поля нинішня влада ніколи не буде працювати. Це її пріоритет та принцип", - додав "регіонал".

Нагадаємо, джерела в Конституційному суді говорять, що рішення щодо скасування політреформи 2004 року може з'явитися не пізніше першої декади жовтня. В результаті ухвалення тих змін до Конституції було змінено форму правління від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської, що суттєво звузило повноваження президента. За декілька днів до подання главою Конституційного Суду було обрано Анатолія Головіна. Суддею-доповідачем призначили Сергія Вдовиченка. Обидва - уродженці Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «У "регіоналів" не знають, чи зроблять Януковича Кучмою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі