пʼятниця, 04 листопада 2011 14:29

"У Путіна більш ніж досить важелів впливу на українську владу"

Автор: Фото: Сергій Старостенко
 

Якщо угоду з ЄС не підпишуть у грудні, це перенесуть щонайменше на два-три роки. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив колишній віце-прем'єр та керівник Секретаріату президента Ющенка Олег Рибачук.

"Це не підписання, а поки парафування. І, якщо далі будуть ось такі фортелі, як із СБУ та новими кримінальними справами, не буде парафування", - зауважив він.

Рибачук наголосив, що зараз баланс дуже крихкий.

"Стрілка завмерла на останній позначці. Кинути на терези ще пір'їнку, і можна про все забути. Якщо угоду не підпишуть у грудні, це перенесуть щонайменше на два-три роки. Бо далі – вибори до Європарламенту. До виборів Верховної Ради в Україні її теж не розглядатимуть. Потім ще одні вибори", - зазначив екс-віце-прем'єр.

Олегу Рибачуку це нагадало ситуацію з НАТО.

"Двері для нас були відчинені, а тепер на натівських самітах про Україну і не говорять. Ситуація навіть складніша, бо Путін починає свою виборчу кампанію в Росії. Для нього принципово потрібен Євразійський Союз. Важелів впливу на українську владу в Путіна більш ніж досить: СБУ – його, інформаційний простір – так само. Є в запасі патріарх Кирило, "неурядові" молодіжні організації, праворадикальні й ліворадикальні партії, чиновники на вищому рівні – все підкоряється. Така партитура – що хочеш, те й грай. Від міжетнічних конфліктів до терактів. Вони це чудово вміють", - підкреслив він.

Про те, чому у Європи немає довіри до Януковича Олег Рибачук розповідає у новому номері журналу "Країна" № 42 (95) за 4 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"У Путіна більш ніж досить важелів впливу на українську владу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі