неділя, 29 грудня 2019 02:02

У Порошенка та Вакарчука пояснили, чому проти обміну ексберкутівців

У Порошенка та Вакарчука пояснили, чому проти обміну ексберкутівців
Порошенко і Вакарчук проти включення екс-беркутівців в списки на обмін. Фото: KP.ua

Політичні партії "Європейська солідарність" та "Голос" проти обміну колишніх беркутівців, підозрюваних у розстрілі Небесної сотні.

"Європейська Солідарність" категорично засуджує включення до списків на обмін полоненими колишніх співробітників "Беркуту", які причетні до вбивств Небесної сотні під час Революції гідності", йдеться у заяві "Європейської солідарності".

"Гучні справи не можна буде довести до кінця, замовників терактів не можна буде засудити. Міжнародні суди не отримають юридичних доказів організації терактів в Україні. І що не менш небезпечно: справа Майдану ставиться під сумнів", повідомляє "Голос".

У партії п'ятого президента Петра Порошенко нагадали, що їх лідер домігся звільнення більше трьох тисяч українських полонених. При цьому, наголосили у "ЄС", Порошенко знаходив інші можливості для звільнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти забарикадували виїзд із Лук'янівського СІЗО

У "Європейській солідарності" також заявили, що вимагаючи включити у списки на обмін ексберкутівців, Кремль визнав свою причетність до розстрілів на Майдані.

У Порошенка вважають, що генпрокурор Руслан Рябошапка публічно виправдав їх звільнення "пряму у залі суду".

У партії Святослава Вакарчука підтримали повернення заручників, але не під "диктовку Москви". Там нагадали, що майбутній обмін стосується лише частини бранців. У той же час питання політв'язнів на території Росії та окупованого Криму лишилось поза увагою.

Із 27 грудня Київський апеляційний суд розглядав апеляції на продовження запобіжних заходів 5 ексберкутівцям, яких звинувачують у розстрілах під час Майдану в 2014 році.

Олега Янішевського, Павла Аброськіна та Сергія Зінченка, які перебувають у СІЗО, а також Олександра Маринченка та Сергія Тамтуру, які перебувають під домашнім арештом мають передати для обміну полонених самопроголошеним "ДНР" та "ЛНР", що запланований на завтра 29 грудня.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка та Вакарчука пояснили, чому проти обміну ексберкутівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі