середа, 18 жовтня 2017 15:18

У парламенті закинули Порошенку порушення закону

У парламенті закинули Порошенку порушення закону
Фото: 24tv.ua

Законопроект президента Петра Порошенка про скасування депутатської недоторканності є альтернативним зареєстрованому раніше проекту закону, під яким підписалися 158 народних депутатів.

Про це заявив автор документу позафракційний Юрій Левченко на засіданні комітету з питань правової політики та правосуддя.

"Цей законопроект 6773 був зареєстрований 19 липня 2017 року. Він стосується виключно скасування депутатської недоторканності... 17 жовтня ми побачили новий законопроект від президента - 7203. Він слово в слово повторює мій законопроект 6773, але додає норму, що він набуває чинності з 1 січня 2020 року... Він однозначно альтернативний в розумінні закону про регламент. Відповідно, він не міг бути зареєстрований. Те, що його зареєстрували, - відверте порушення закону", - сказав Левченко.

Голова комітету Руслан Князевич відповів, що президент пропонує грамотніше формулювання змін до Конституції щодо депутатської недоторканності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка назвали нереалістичною одну із вимог мітингувальників

Згідно з Конституцією, зміни до головного закону можуть ініціювати президент України та не менше третини складу парламенту. 19 липня 2017 року 158 народних депутатів зареєстрували у Верховній Раді проект закону про внесення змін до Конституції у частині скасування депутатської недоторканності.

17 жовтня до Верховної Ради внесли законопроект про скасування недоторканності із 2020 року. Його автором виступив президент Петро Порошенко. Глава держави визначив проект закону як невідкладний.

Зараз ви читаєте новину «У парламенті закинули Порошенку порушення закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі