пʼятниця, 26 жовтня 2007 15:47

У НУ-НС розкритикували ідею Матвієнка зібрати круглий стіл

Спірні законопроекти у парафованій угоді про створення коаліції демократичних сил перед винесенням їх на розгляд парламенту будуть обговорюватися на засіданнях фракцій блоків "Наша Україна - Народна самооборона" і БЮТ.

Про це заявив керівник юридичного департаменту "НУ-НС", кандидат у народні депутати від блоку Микола Оніщук.

"Природно, що законопроекти, що повинні вже бути підготовлені, мають одержати політичну підтримку лідерів політичних фракцій або партій, і вони будуть обговорюватися на засіданнях фракцій перед їхнім внесенням у парламент", - сказав він.

За словами Оніщука, до цього часу над удосконаленням законопроектів повинні попрацювати уповноважені представники фракцій, зокрема, відповідні експерти, юристи.

Представник блоку також висловився категорично проти ініціативи лідера партії "Собор", що входить у блок "НУ-НС", Анатолія Матвієнка про проведення круглого столу за участі представників усіх політсил майбутньої коаліції для вирішення спірних питань.

"Проводити конференції, круглі столи - це просто витрата часу, оскільки це не науковий клуб", - сказав Оніщук.

"Мова йде про конкретну, чітку роботу, і якщо є дискусійні питання, які варто розглянути обов"язково, то для цього існує формат, про який я сказав", - наголосив політик.

Раніше УРП "Собор" розкритикувала коаліційну угоду "НУ-НС" і БЮТ і запропонувала відкоригувати її.

Зокрема, "Собор" заявив, що пакет першочергових законопроектів, що входять до коаліційної угоди БЮТ і "НУ-НС" і які повинні бути прийняті в перші дні роботи Верховної Ради шостого скликання, має бути скорочений з 12-ти до 3-х.

Також "Собор" пропонує скликати "круглий стіл" повноважних представників БЮТ і "НУ-НС", на якому б були представлені всі 12 партій - суб"єкти цих блоків, щоб погодити "короткий, прозорий, зрозумілий усім текст коаліційної угоди", а також "малий пакет" першочергових законопроектів.

Водночас в інтерв"ю "Газеті 24", Матвієнко заявив, що підпише коаліційну угоду "НУ-НС" з БЮТ тільки з застереженнями.

"Підпишуся, але з застереженнями. Я ж не прошу посад, не торгуюся. Нехай мовчать ті, хто хоче посад, а я лукавити не буду", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС розкритикували ідею Матвієнка зібрати круглий стіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі