четвер, 02 жовтня 2008 08:47

У НУ-НС придумали, як Росія може повернути Україні "діамантовий борг"

Якщо Росія й надалі відмовлятиметься компенсувати знецінені внески в Ощадбанку СРСР, Україна повинна ініціювати виведення Росії з Ради Безпеки ООН.

Таку думку висловив народний депутат від НУ-НС, член парламентського Комітету з питань бюджету Ярослав Джоджик.

За його словами, у 90-х роках абсолютна більшість коштів, зокрема фінансові активи української філії Ощадбанку СРСР і Держстраху, були перевезені з Києва до Москви, тим самим були грубо порушені норми Акту про державний суверенітет України, який передбачав економічну незалежність і право УРСР розпоряджатися власними ресурсами.

"Україна як одна з держав, яка вийшла зі складу Радянського Союзу, не давала згоди на передавання Російській Федерації прав бути правонаступником СРСР", - сказав парламентарій.

Він вважає, що Російська Федерація як самопроголошений правонаступник не віддала Україні частину Діамантового фонду, майно так кошти на закордонних рахунках.

"Питання виплати всіх боргів колишнього СРСР перед громадянами, а саме: Ощадбанку, "Зовнішекономбанку", облігацій внутрішньої позики, страхових полісів Укрдержстраху, мають вирішуватися разом із правонаступником СРСР - Російською Федерацією", - упевнений Джоджик.

Він також зазначив, що вирішити проблему справжньої, а не декларативної компенсації знецінених внесків фінансових установ СРСР можна визнанням через міжнародний суд суми всіх втрачених внесків громадянами України державним боргом Російської Федерації перед нашою державою, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС придумали, як Росія може повернути Україні "діамантовий борг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі