вівторок, 27 грудня 2022 13:39

Спецтема: Війна Росії проти України

У Німеччині розказали, як Україна може захиститися від нових нападів РФ

У Німеччині розказали, як Україна може захиститися від нових нападів РФ
Бундестаг назвав спосіб для України захиститися від нових нападів РФ після війни. Фото: eastnews.ua

Після закінчення повномасштабної війни Україні потрібні будуть гарантії безпеки від НАТО.

Країна має бути зміцнена так, щоб Російська Федерація не наважилася на нове вторгнення, заявила голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Аґнес Штрак-Циммерман в інтерв'ю RND на питання журналіста про те, як українці можуть назавжди захиститися від РФ після закінчення війни.

"Ми запевняємо Київ, що продовжимо стояти на боці України навіть після мирної угоди. У перспективі, за умови виконання всіх вимог, вона зможе стати членом Альянсу", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нормальних відносин з РФ не буде десятиліттями" – Бундестаг назвав Путіна масовим вбивцею

На уточнююче питання, чи означає це, що Захід озброює Україну всім необхідним, Штрак-Циммерман відповіла:

"Кожна країна має підтримувати тим, чим необхідно і що в змозі надати. Це або з власних армійських запасів, або з промислових. Після війни Україна також має бути зміцнена економічно таким чином, щоб могла виробляти оборонну зброю".

Канцлера Німеччини Олафа Шольца розкритикували у Бундестазі за низькі темпи передачі озброєння та відсутність стратегії у питанні допомоги Україні. Голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Аґнес Штрак-Циммерман вважає великою помилкою відмову Шольца постачати Україні танки.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині розказали, як Україна може захиститися від нових нападів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі