пʼятниця, 08 березня 2013 06:24

У Німеччині пояснили, що слід "підлікувати" Україні на шляху до ЄС

У Німеччині пояснили, що слід "підлікувати" Україні на шляху до ЄС
Фото: dw.de

Німеччина наполягає, що верховенство права і дотримання прав людини є головними передумовами для укладення Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

Як повідомляє "Українська правда", про це сказав статс-міністр закордонних справ Німеччини Міхаель Георг Лінк, виступаючи в Берліні з нагоди 100-річчя Німецького товариства Східної Європи.

"Восени цього року у Вільнюсі відбудеться саміт з поглиблення Східного партнерства. Ми хочемо просуватися вперед, щоб наші пропозиції сприймалися позитивно", - сказав Лінк.

"Ми ведемо діалог з Україною, в ньому є світлі й темні сторони. Верховенство права та дотримання прав людини є показником здатності України до зближення з Євросоюзом", - додав статс-міністр.

Після заходу він наголосив, що МЗС Німеччини "добре поінформоване" про останні події навколо позбавлення мандату народного депутата Сергія Власенка.

"Підписання Угоди про асоціацію з Україною залежить від виконання критеріїв, оголошених нещодавно на саміті в Брюсселі. Більше додати до цього я нічого не можу", - сказав Лінк.

Як відомо, на саміті в Брюсселі Євросоюз закликав Україну продемонструвати відчутний прогрес у вирішенні питань вибіркового правосуддя, прозорості виборів та впровадження реформ.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині пояснили, що слід "підлікувати" Україні на шляху до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі