вівторок, 05 березня 2013 10:57

У складі ЄС Україна перетвориться на сільськогосподарську окраїну — експерт

У складі ЄС Україна перетвориться на сільськогосподарську окраїну — експерт
Фото: gazeta.ua

Після вступу до Європейського Союзу Україна втратить всі досягнення, набуті впродовж останніх 400 років, й перетвориться на аграрну державу.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі озвучив експерт з енергетичних питань Валентин Землянський.

"Ми чітко розуміємо мінуси руху в Євросоюз. Це не тільки залякування щодо втрати частини суверенітету, це і депопуляція населення, деіндустріалізація економіки", - зазначив Землянський.

Він пояснив, що для обслуговування "золотого мільярда" не потрібно багато людей. Також, за його словами, Європі також не потрібні наші трактори та комбайни, оскільки в Євросоюзі своєї техніки вистачає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрата України коштуватиме посад єврочиновникам

"Як наслідок, ми перетворимося на аграрну країну. Всі досягнення останніх 400 років, коли Україна входила до складу різних імперій, будуть просто перекреслені", - спрогнозував експерт.

Водночас, на думку Землянського, при вступі України до Митного союзу теж є мінуси.

"Це так само часткова втрата суверенітету. Ми змушені будемо йти у фарватері Москви, яка  визначатиме, в тому числі, і зовнішню політику", – зауважив він.

"Наскільки це гірше, ніж те, що чекає на нас в Євросоюзі — ніхто не має точних досліджень, цифри танцюють у різні боки. Ніхто цим питанням з точки зору України серйозно не займався. Всі порахували, що від цього отримають Євросоюз та Росія", - додав Землянський.

Зараз ви читаєте новину «У складі ЄС Україна перетвориться на сільськогосподарську окраїну — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі