четвер, 25 листопада 2010 16:27

У МЗС задоволені резолюцією Європарламенту щодо України

У МЗС задоволені резолюцією Європарламенту щодо України

Міністерство закордонних справ України вважає збалансованою резолюцію Європарламенту по Україні.

Про це йдеться в коментарі прес-служби МЗС.

"В Україні позитивно відзначають збалансованість положень резолюції, в якій вітається відданість керівництва України реалізації євроінтеграційного курсу, наявність політичного консенсусу щодо його реалізації", - сказано в коментарі МЗС.

Особливу увагу, на думку МЗС України, заслуговує визнання Європарламентом європейської перспективи України та підтримка її права подати заявку на членство в ЄС.

"В Україні розуміють необхідність подальшої консолідації європейських цінностей на основі зміцнення демократії, верховенства права та поваги до прав людини у відповідності з високими стандартами ЄС. Ми залишаємося відкритими до діалогу з Європарламентом, який традиційно підтримує Україну в її прагненнях до реформ та європейської інтеграції", - наголошується в коментарі.

МЗС відзначає, що Україна повністю поділяє положення резолюції про необхідність підтримки позитивної динаміки переговорного процесу з підписання угоди про асоціацію, у тому числі з приводу створення зони вільної торгівлі з ЄС.

"Ми високо цінуємо підтримку Європарламентом ідеї введення безвізового режиму між Україною та ЄС шляхом виконання Плану дій щодо візової лібералізації, схваленого на саміті Україна - ЄС 22 листопада поточного року, а також скасування зборів при оформленні віз для громадян України", - відзначає прес-служба МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві запевняють, що Україні залишиться відкритою до подальшого активного співробітництва з Європарламентом з усіх питань порядку денного відносин з ЄС.

Як відомо, у четвер Європарламент схвалив резолюцію щодо України. У документі Європарламент зазначив право України подати заявку на членство в ЄС.

Крім того, в резолюції йдеться про необхідність поліпшення виборчого законодавства і міститься заклик до української влади ретельно розслідувати всі повідомлення про порушення прав і свобод, припинити будь-які порушення і перевірити роль Служби безпеки України у випадках втручання в демократичні процеси.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У МЗС задоволені резолюцією Європарламенту щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі