пʼятниця, 15 квітня 2022 09:51

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС спрогнозували ймовірність застосування Путіним ядерної зброї

У МВС спрогнозували ймовірність застосування Путіним ядерної зброї
На першому етапі війни росіяни використовували два ключових меседжі, спрямовані на розкол українського суспільства. Фото: pixabay.com

Російська ядерна атака, якою Україну знову почали лякати, - елемент інформаційної війни.

Поки що росіянам не вдалася жодна інформаційна атака на території України, заявив 15 квітня радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко у Facebook.

"Логіка всіх російських інфовоєн останніх років, а не лише останніх двох місяців, зводиться до двох ключових елементів: посіяти паніку або змусити сваритися ворогів між собою. Тепер, судячи з усього, вони продовжують шукати теми, які не стільки розколюватимуть суспільство, скільки сіятимуть паніку. Звідси й наратив про ядерну війну, ядерні атаки і т.д. Ядерний удар - це їхній останній козир у рукаві, який можна застосовувати, коли всі інші аргументи вичерпано", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЦРУ спрогнозували ймовірність застосування ядерної зброї Путіним

На першому етапі війни росіяни використовували два ключових меседжі, спрямовані на розкол українського суспільства.

"Перший у стилі "випустіть чоловіків за кордон, бо вони тут з'їдять всі наші запаси", і другий - спроба спричинити релігійні бунти стосовно відбирання церков Московського патріархату. Обидві ці інформатаки РФ провалилися", - йдеться у повідомленні.

Новий блеф спрямований на паніку серед українців і на умовний колективний Захід, який теж повинен почати боятися й розмовляти з президентом Росії Володимиром Путіним "по-іншому".

"Путін завжди грав в одну й тут саму гру - підняття ставок. Але зараз він у цій грі програв, бо піднімати ставки вже нікуди. Ядерний удар - це не підняття ставок, а остаточна поразка. Після цього навіть Китай та Індія перейдуть на інший бік. І він це прекрасно розуміє. Чи може він піти на ядерний удар? На жаль, виключити це не можна", - заявив радник міністра внутрішніх справ.

Водночас Денисенко зазначив, що ядерний удар стане для Путіна "подвигом Матросова".

Заступник голови ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявляв, що санкції можна кваліфікувати як акт міжнародної агресії. Акт агресії він раніше назвав однією з причин застосування ядерної зброї.

Раніше речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль вдасться до ядерної зброї лише у разі загрози існування РФ.

Зараз ви читаєте новину «У МВС спрогнозували ймовірність застосування Путіним ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі