четвер, 13 жовтня 2022 20:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У Москві почали говорити про зміну Путіна – The Washington Post

У Москві почали говорити про зміну Путіна – The Washington Post
Економічна ситуація в Росії погіршується, повідомив The Washington Post. Фото: Getty Images

Російські чиновники і бізнесмени "спустошені і пригнічені" ситуацією в Росії, яка погіршується через російську агресію в Україні.

Починаються розмови про зміну влади. Про це повідомило американське видання The Washington Post.

В Росії "очікують погіршення політичного та економічного клімату".

"Зрозуміло, що військова або політична перемога неможлива", – сказав російський чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть відмовитися від російського алюмінію

"Люди бачать, що майбутнього немає", – сказав інший російський чиновник.

Мобілізація вже завдала удару по популярності президена РФ Володимира Путіна. А коли з фронту почнуть повертатися трупи резервістів, ситуація може погіршитися, каже московський бізнесмен.

"Через кілька місяців у Росії буде дуже негативна динаміка: погіршення настроїв у суспільстві", – розповів.

Економісти і бізнесмени говорять, що санкції починають сильніше бити по російській економіці, бюджет уже скорочується, а запропоноване країнами Групи семи обмеження цін на продаж російської нафти з грудня стане ще одним ударом.

Представники московської "еліти" починають говорити про можливу зміну керівництва так, як вони ніколи не робили цього за більш як 20 років правління Путіна. Хоча ніхто не може сказати, як і коли це може статися.

"Яструби хочуть більш жорстких дій. Голуби хочуть, щоб війни не було взагалі. Настає час для зміни політичної системи. Але як це станеться, я не знаю", – розповів російський чиновник.

Російська Федерація може зіткнутися з більш тривалою і глибокою рецесією у міру посилення впливу санкцій Сполучених Штатів Америки та Європи. Найбільший удар припаде по галузях, на які роками спиралася економіка РФ.

У вересні країни "Великої сімки" заявили про обмеження ціни на світові закупівлі російської нафти, що має послабити можливість РФ фінансувати війну проти України.

6 жовтня Європейський Союз ухвалив восьмий пакет санкцій проти Росії. У ньому встановили граничну ціну на нафту і нафтопродукти.

Зараз триває робота над дев'ятим пакетом санкцій проти РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Москві почали говорити про зміну Путіна – The Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі