пʼятниця, 21 січня 2011 10:10

У Макіївці "вибухнуло" невдоволення - експерт

У Макіївці "вибухнуло" невдоволення - експерт

Основна причина вибухів у Макіївці - це людське невдоволення, яке є дуже небезпечним і дестабілізаційним для країни.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив екс-заступник голови СБУ, колишній голова управління Служби безпеки у Донецькій області Олександр Скіпальський.

Водночас, за його словами, важко сказати, у чому саме полягає це невдоволення, не маючи матеріалів на руках і не оглянувши місце подій. "Всі інші ствердження - це піар, голослівність і непрофесіоналізм", - вважає Скіпальський.

"Поки не буде досліджено, наприклад, які вибухові матеріали було використано, ніхто сьогодні не скаже, чиє саме це невдоволення проявилось. Окрім хіба що екстрасенса. Якщо це був пластит - то це одне, якщо амоніт, якого повно в кожній шафці - то це вже інша справа", - додав експерт.

Водночас, він припустив, що наслідки від цих вибухів можуть бути різними в залежності від характеру злочину. "Якщо це елементарний кримінальний шантаж для того, щоб отримати викуп - то тут можливі одні наслідки. Якщо це спроба дестабілізувати ситуацію, то, як наслідок, може виникнути початкова стадія закручування гайок за російським сценарієм. Якщо це було зроблено якимсь угрупуванням з політичних міркувань, я не виключаю терористичну оцінку", - уточнив екс-заступник голови СБУ.

На його переконання, у будь-якому разі такі інциденти небезпечні, непотрібні, такі, що дестабілізують ситуацію.

"А тим більше на фоні того, що відбувається в країні зараз. Як версію, можна припустити, що це все "звєнья одной цепі". Але це тільки версія, бо стверджувати таке не можна, поки немає матеріалів", - резюмував Скіпальський.

Нагадаємо, вчора вранці в Макіївці було підірвано будівлю ДП "Макіїввугілля" і Торговий дім "Голден Плаза". Відповідальність за вибухи взяли на себе невідомі, які через лист повідомили, що підірвуть ще кілька будівель у Макіївці, якщо їм до 17 години не заплатять €4 млн.

Пізніше джерела повідомили, що у Макіївці перед часом, який зазначили у своїй записці терористи (тобто – перед 17.00), сапери знайшли ще дві бомби.

Водночас, обіцяних вибухів о 17.00 не відбулося, а серед журналістів почала поширюватися інформація, що влада заплатила терористам необхідну суму. Однак це спростував голова СБУ Валерій Хорошковський, який заявив, що гроші вимагачі не отримали.

Зараз ви читаєте новину «У Макіївці "вибухнуло" невдоволення - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі