пʼятниця, 21 січня 2011 08:15

Два вибухи прогриміли в центрі Макіївки

20 січня о 5.19 в місті Макіївка Донецької області пролунав вибух. Пристрій був закладений у сміттєвій урні адмінбудівлі державного об'єднання "Макіїввугілля". Його офіс розташований на пл. Радянській, за 150 м від міськвиконкому. Через 15 хв. прогримів другий вибух — на Червоному ринку, за 1 км від "Макіїввугілля".

Потерпілих немає. Прибиральниця, яка рано прийшла на роботу, не постраждала. Вибухом пошкоджений фасад, зруйнований вестибюль і частково вибиті вікна 7-поверхівки. Ремонт офісу обійдеться в 2 млн грн.

Вибух на ринку стався в районі торгового дому "Голден плаза", поряд із лінією газової комунікації. У міліції запевняють, що газова труба ціла. Але в обласному управлінні Держгiрпромнагляду стверджують, що газогін біля "Макіїввугілля" таки пошкоджений. І вийшла з ладу одна з центральних котелень.

— Із ранку було перекрито рух по трасі Макіївка—Харцизськ, — розказує місцевий житель. — Бо ринок стоїть уздовж траси, на під'їзді до нього даїшники завертали міжміські маршрутки і направляли в об'їзд, через центр.

На місці вибухів працюють оперативники з Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки.

— Серйозних руйнувань немає, на ринку пошкоджений невеликий магазин. Але це дуже схоже на теракт. Не виключаємо, що це повториться, — кажуть міліціонери.

— Це може бути залякування керівництва "Макіїввугілля" з боку рейдерів, — вважає народний депутат Михайло Волинець. — Спроби заволодіти державними шахтами тривають не перший рік.

Кажуть, напередодні в "Макіїввугілля" приїжджала перевірка зі столиці, яку не пустили до приміщення.

Біля місць вибухів знайшли записки з погрозами меру Олександру Мальцеву. Заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник заявив, що злочинці обіцяють 20 січня о 17.00 ще серію терактів у Макіївці, якщо до 16.00 мер не заплатить відкуп. У записках ідеться: "Достала эта власть. Требуем 4 миллиона евро. Зарядные устройства заложены в других зданиях города". Погрожують ще п'ятьми вибухами.

Зараз ви читаєте новину «Два вибухи прогриміли в центрі Макіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі