четвер, 20 січня 2011 22:22

Вибухи у Макіївці мають відвернути увагу від економічної ситуації - Гарань

Вибухи у Макіївці мають відвернути увагу від економічної ситуації - Гарань

Вибухи у Макіївці можуть бути організовані владою для того, щоб збільшити повноваження правоохороних органів і використати їх у боротьбі з інакомислячими.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив політолог Олексій Гарань.

"Я не можу стверджувати, що це дійсно так, але така технологія дійсно є. І в 33-му в Німеччині, і, - ми пам'ятаємо, - Путін так ішов до влади. Це збурює суспільство і й веде до посилення ролі силових структутр. Таке може використовуватись, щоб відвернути увагу суспільства від соціально-економічної ситуації", - зазначив політолог.

Гарань також прокоментував заяву міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова про підготовку до кровопролиття під час заходів у день Соборності 22 січня.

"Найбільше здивувало не те, що говорили про потенційну загрозу, а навіть тональність і емоційність Могильова. Вона не покликана заспокоїти, а збурювати.

Також Гарань переконаний, що не в інтересах опозиційних сил влаштовувати акції, які можуть дестабілізувати ситуацію, оскільки потім це ж можуть використати проти них.

Нагадаємо, сьогодні вранці в Макіївці було підірвано будівлю ДП "Макіїввугілля" і Торговий дім "Голден Плаза". Відповідальність за вибухи взяли на себе невідомі, які через лист повідомили, що підірвуть ще кілька будівель у Макіївці, якщо їм до 17 годин не заплатять €4 млн.

За повідомленням Дзеркала тижня, в будівлі, де було виявлено вибуховий пристрій, знайдена записка з текстом: "Дістала ця влада. Вимагаємо 4 мільйони євро. Зарядні пристрої закладені в інших будівлях міста".

У зв'язку з цим, професор кафедри національної безпеки Академії управління при президентові України, спеціаліст з вибухових речовин Володимир Захматов припустив, що в Україні можливе введення надзвичайного стану.

Про те, що вибухи в Макіївці можуть бути політичною технологією з метою відволікти увагу населення, заявила також лідер БЮТ Юлія Тимошенко

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вибухи у Макіївці мають відвернути увагу від економічної ситуації - Гарань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі