вівторок, 16 березня 2010 12:03

У Литвина кажуть, що тарифи на ЖК послуги не повинні бути однакові для всіх

У Литвина кажуть, що тарифи на ЖК послуги не повинні бути однакові для всіх

Підняття тарифів на житлово-комунальні послуги для багатих - це якраз український підхід для вирішення проблем. Про це Gazeta.ua сказав "литвинівець" Валерій Баранов, коментуючи вчорашні слова Сергія Тігіпка. Той заявив, що тарифи треба підняти для багатих і примусити їх платити реальну ціну.

"Я дуже поважаю Сергія Леонідовича і згоден з ним на 95%", - каже Баранов.

"Не можна сказати, що кругом і всім будуть піднімати тарифи. Це неправильно. Не можуть бути єдині тарифи на всю країну, - зазначив він.

- Тариф повинен бути порахований на кожен будинок окремо, в залежності від переліку послуг, які мешканці цього будинку собі замовляють. Це як у ресторані: замовив на 5 гривень або замовив на 5 тисяч. Також кожному потрібно дати право обирати, хто йому буде ці послуги виконувати".

"Відповідно набір послуг бути коштувати різну ціну. При цьому єдина умова - у цьому тарифі має бути обов"язково закладений прибуток. Якщо буде прибуток, то з"явиться багато бажаючих цей прибуток заробити. Отже з"явиться конкуренція, а це вже запорука якості", - пояснив Баранов.

"Є єдина проблема - відсутність політичної волі. Тому що потрібно приймати непопулярні рішення, - зазначив нардеп. - Суспільство не має високих доходів, щоб безболісно зреагувати на наведення порядку у ціноутворенні".

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «У Литвина кажуть, що тарифи на ЖК послуги не повинні бути однакові для всіх ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі