неділя, 18 травня 2014 12:02

У Криму ФСБ наглядає за жалобними заходами кримських татар

У Криму ФСБ наглядає за жалобними заходами кримських татар
Фото: dt.ua

У Сімферополі попри заборону з боку сепаратистської влади Криму проходять пам'ятні заходи з нагоди 70-х роковин депортації кримськотатарського народу.

Заходи почалися з молебня і покладення квітів у парку Салгірка поряд з Таврійським національним університетом імені Вернадського. Після цього відбувся мітинг, пише ресурс Крим.Реалії.

Жалобні заходи також відбулися біля закладеного каменя у сквері біля Залізничного вокзалу Сімферополя. На них не було представників місцевих органів влади, проте в районі відзначено велике скупчення представників силових органів, в тому числі співробітників ФСБ. Загальнокримський молебень (дуа) за загиблими у депортації відбудеться о 13.00 за місцевим часом (о 12.00 за київським) в селищі Ак-Мечеть на околиці Сімферополя.

Нагадаємо, 16 травня влада анексованого Криму заборонила проведення якихось масових акцій у Криму до 6 червня у зв'язку із "ситуацією на південному Сході". Меджліс кримськотатарського народу на позачерговому засіданні у суботу, 17 травня, вирішив провести 18 травня молебень і пам'ятні заходи біля закладених каменів і пам'ятних дошок, присвячених жертвам депортації, у всіх регіонах півострова.

Зараз ви читаєте новину «У Криму ФСБ наглядає за жалобними заходами кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі