середа, 21 липня 2021 15:32

У кримінальній справі щодо Мамедова не знайшли політики - ЗМІ

У кримінальній справі щодо Мамедова не знайшли політики - ЗМІ
Адвокати заступника генерального прокурора Гюндуза Мамедова вважають, що закон його не зобов'язує надавати інформацію про роботу за сумісництвом

На початку липня в ЗМІ з'явилася інформація про порушення кримінальної справи стосовно заступника генерального прокурора Гюндуза Мамедова. Зараз стало вже офіційно відомо, що кримінальна справа розслідується за ч.1 ст. 366.

Про це повідомляє Голос.ua.

Суть звинувачень зводиться до того, що Мамедов не надав перелік необхідних відомостей при отриманні допуску до державної таємниці. Йдеться про його роботу за сумісництвом в Одеському університеті імені Мечникова.

Адвокати Мамедова вважають, що закон його не зобов'язує надавати інформацію про роботу за сумісництвом, з огляду на те, що дана інформація носить відкритий характер і при бажанні її можна отримати з багатьох джерел.

Звільнення Мамедова супроводжувалося скандалом, адже мотивом для його звільнення стала дезінформація - Мамедов разом з Василем Бурбою поширив дані про те, що Офіс президента не впорався з залученням "вагнерівців" до Києва. Як показала перевірка, ця інформація виявилася вигаданою і ніким не перевіреною.

Незважаючи на те, що окремі представники ЗМІ та громадськості бачать в порушенні кримінальної справи політичний контекст, на ділі такого контексту не спостерігається - порушення закону зафіксовано.

Нагадаємо, що під час керівництва Департаментом нагляду з кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, Гюндуз так і не довів до кінця розслідування велику кількість злочинів, скоєних на території Донбасу та Криму. З приводу катастрофи зі збитим Боїнгом Мамедов неодноразово висловлювався на захист інтересів України. Однак в реальності йому не вдалося докласти будь-якого впливу в розслідування трагедії.

Зараз ви читаєте новину «У кримінальній справі щодо Мамедова не знайшли політики - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі