середа, 13 березня 2013 13:29

У Кременчуці люди завадили депутатам дозволити будівництво комбінату

У Кременчуці люди завадили депутатам дозволити будівництво комбінату
Фото: vpoltave.pl.ua

Кременчуцька районна рада зняла з розгляду питання будівництва Біланівського гірничо-збагачувального комбінату.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "ударівець" Сергій Каплін.

Він нагадав, що на сьогодні сесії планували затвердити схему планування території Кременчуцького району, в якій передбачено будівництво такого комбінату. "Його хоче збудувати Жеваго. Планується освоїти 150 гектарів землі під кар'єром. Через це існують екологічні загрози. Крім того, передбачено, що 14 сіл буде фактично знищено. У людей відбирають землю, шантажують їх. Їздять "архаровці" Жеваго, намагаються переконати переїхати в інші села, кажуть, що треба віддати паї. Це змусило людей звернутися  до народних депутатів. Тому ми прийшли на відкриту сесію", - зазначив Каплін.

Політик розказав, що опору на сесії не було. "Який опір можуть чинити два міліціонери? Я до них відразу підійшов і сказав, аби пропустили людей, бо громадяни мають право бути на відкритих сесіях. Невмотивоване перешкоджання є порушенням. Депутати райради в цей час сиділи, як миші. Вони розуміють, що таке 300 чоловік, три нардепи і близько десятка камер", - зауважив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" зізнався, що йому було соромно за Кличка

За його словами, було прийнято рішення створити робочу групу у складі депутатів райради, облради та трьох нардепів-опозиціонерів. "Ми будемо вивчати екологічні та економічні наслідки такого будівництва. Працюватимемо, скільки треба. Також підготували подання на створення тимчасової слідчої комісії з цього питання. Треба сідати за стіл переговорів, питати кожну людину, чи хоче вона переїжджати, чи готові ми платити за екологічні ризики в регіоні", - наголосив "ударівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко завтра прийде у Раду "провідати" свою депутатську карточку

Нагадаємо, о 9 ранку близько 250 мітингувальників разом із нардепами "ударівцем" Сергієм Капліним  та "свободівцями" Юрієм Бубликом і Олегом Сиротюком увірвалися до зали, де проходило засідання Кременчуцької райради. Вимагали зняти з розгляду питання  будівництва  гірничо-збагачувального комбінату.

Зараз ви читаєте новину «У Кременчуці люди завадили депутатам дозволити будівництво комбінату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі