середа, 24 жовтня 2018 21:26

У комітеті спрогнозували долю подання на нардепа Березкіна

У комітеті спрогнозували долю подання на нардепа Березкіна
Станіслав Березкін був у БЮТ, Партії регіонів і "Волі народу". Фото з відкритих джерел

Верховна Рада не надасть достатньо голосів за зняття недоторканності та арешт нардепа від "Волі народу" Станіслава Березкіна, якого підозрюють в організації схеми з розкрадання $20 млн Ощадбанку.

Такий прогноз дав член регламентного комітету парламенту Павло Кишкар в ефірі одного з телеканалів.

"Упевнений, що комітет розгляне подання і підтримає. Але не вірю, що парламент зможе зібрати необхідну кількість голосів для зняття навіть депутатської недоторканності, не говорячи вже про дозвіл на арешт... Ми бачили попередні голосування щодо людей, які системно і цілеспрямовано розвалювали цю державу, грабували, які мають причетність до вбивств на Майдані у Дніпрі. І ці подання не набрали необхідної кількості голосів. Не голосували провладні фракції... Думаю, це тиск керівників великих фракцій - БПП і "Народного фронту". Думаю, дали цілеспрямовану вказівку не голосувати", - сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вілкула і Колєснікова залишили недоторканними

Керівник САП Назар Холодницький передав генеральному прокурору Юрію Луценку подання на зняття депутатської недоторканності та арешт нардепа від "Волі народу" Станіслава Березкіна.

За інформацією слідства, він разом із сином Максимом були засновниками холдингу "Креатив", який за підробленими документами отримав від Ощадбанку $20 млн кредиту. Згодом ці кошти вивели на офшорні рахунки під виглядом виконання контрактів із поставки тропічної олії, чого насправді не було. Березкіна-молодшого правоохоронці затримали.

Зараз ви читаєте новину «У комітеті спрогнозували долю подання на нардепа Березкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі