середа, 24 жовтня 2018 16:44

Луценку скерували подання на арешт нардепа Березкіна

Керівник САП Назар Холодницький передав генеральному прокурору Юрію Луценку подання на зняття депутатської недоторканності та арешт нардепа від "Волі народу" Станіслава Березкіна.

Про це антикорупційний прокурор повідомив у своєму Facebook.

"Сьогодні з метою притягнення до кримінальної відповідальності усіх осіб, ймовірно, причетних до вказаних злочинів, мною підписано та скеровано генеральному прокуророві України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та взяття під варту (арешт) народного депутата України Березкіна Станіслава Семеновича", - повідомив Холодницький.

Березкіну інкримінують злочини за статтями "Організація злочину", "Привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах", "Відмивання коштів, здобутих злочинним шляхом" і "Службове підроблення".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реакція підозрюваного Березкіна

За інформацією слідства, нардеп від "Волі народу" Станіслав Березкін разом із сином Максимом були засновниками холдингу "Креатив", який за підробленими документами отримав від Ощадбанку $20 млн кредиту. Згодом ці кошти вивели на офшорні рахунки під виглядом виконання контрактів із поставки тропічної олії, чого насправді не було.

Березкіна-молодшого правоохоронці затримали.

Зараз ви читаєте новину «Луценку скерували подання на арешт нардепа Березкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі